~ Quo Vadis ~

Direktlänk till inlägg 29 maj 2015

Min dröm försvinner mer och mer

Av Maria - 29 maj 2015 00:23

Ligger i sängen. Tårarna strömmar nerför mina kinder. Jag vill bara dö.

Har hittat mitt drömhus. Det är till salu för under 800 000 kr. Och jag får inget lån - för att jag är sjukpensionär och därmed har för låg inkomst. Trots att det skulle spara skattebetalarna en massa pengar i bostadstillägg om jag bara fick ett lån. Men nej. Hela mitt liv är ett enda stort nej. Ingenting blir som jag önskar, hoppas eller vill. Absolut ingenting. Ingen utbildning, inget jobb, ingen make, inga barn, inget hus, ingen lycka, ingen medvind - någonsin.

Blev kallad hora igår av snorungarna som trakasserar mig - i kassa-kön på Ica. Folk vände sig om och jag gjorde det jag är bäst på; att låtsas som ingenting medan jag går sönder i småbitar, dör och skäms ihjäl. Killgänget är max 13-14 år. Och jag är 30+. Ändå har jag inget att sätta emot, kan inte säga ifrån, för då blir det bara värre. Och jag orkar inte mer nu. Jag är slut.

Funderar på att skita i sommaren. Bara låsa in mig här hemma. Om jag orkar överleva. Ser ingen mening med någonting längre. Mitt liv är över. Det började aldrig ens.

Jag vet inte om jag sörjer det jag aldrig kommer få. Eller om jag sörjer att jag är vid liv i denna stund. Eller så sörjer jag att jag ens existerat och utsattes för all skit, när det ändå uppenbarligen inte går att börja om trots att man försöker och vill gång på gång på gång.

Blir nog ingen sömn inatt heller. Kudden är våt. Och blir våtare för var sekund som går.

 
 
Mia

Mia

29 maj 2015 00:49

Mitt namn är Mia, och jag är född 1970, bor i ett hus på landet tillsammans med min man, våra barn, våra hundar m.m Jag driver en blogg om psykisk ohälsa.



Min blogg skiljer sig från andra bloggar inom ämnet genom att jag på ett öppet och ärligt sätt berättar om psykiska svårigheter utan att läsningen blir allt för tung och ledsam.

Vill gärna blogga om det här!



Jag med Aspergers syndrom, Autism, utvecklingstöning osv.



Jag har kämpat med mitt dåliga mående i hela livet och kommer förmodligen tampas med det så länge jag lever. Men i dag hanterar jag det på ett bättre sätt än jag någonsin gjort tidigare.


Tyvärr tar inte mina motgångar slut där. Utan 2003 dog min mamma.

Mammas död kom väldigt plötsligt och helt utan förvarning vilket försatte hela vår familj i chock och sorg som är väldigt svår att hantera. Jag har fortsatt att kämpa på så gått det går. Jag har svackor som kommer och går i bland mer och i bland mindre.



Men jag kämpar fortfarande på. För jag har trots allt detta fortfarande livskraft kvar. Jag tänker inte ge upp!

Jag försöker hålla en trivsam och positiv ton i livet trots att det är svårt.

Men jag har mina guldkorn i min familj, mina hundar och mina intressen m.m



Bloggen handlar ju främst om mig och vad som händer i mitt liv, både positivt och negativt. Jag är alltid öppen och ärlig i bloggen.

Jag skulle aldrig medvetet skriva någonting för att skada någon!

Jag tjänar inte heller pengar på min blogg så allt ni läser är mina personliga åsikter.

I min blogg skriver jag också mycket om attityder gentemot psykisk ohälsa och jag bloggar om psykiska olikheter för att minska tabun och sprida vetskapen om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Jag vill att skammen som ligger i att vara psykiskt sjuk ska försvinna och det samma gäller alla fördomar som finns kring psykiska olikheter.



För kontakt:



// mia2@home.se

http://miamiamia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 23 juli 2023 20:45

Har idag lämnat in nycklarna till min slitna fallfärdiga lägenhet, så nu är jag utflyttad. Men fy fan vad ledsamt, grät när jag stängde dörren och låste för allra sista gången. Den må ha varit ful och skruttig, men perfekt läge, planlösning, stor mys...

Av Maria - 2 juli 2020 22:08

Månaderna har gått. Jag har det så bra här i fjällen att tiden rusar iväg. Men det är skönt med tanke på det här "paus-året" pga Covid-19. Kan inte minnas när jag senast hade såhär lite panikångest och ångest. Ingen direkt stress över något. Nu är ja...

Av Maria - 9 oktober 2019 21:42

Det mesta har kört ihop sig. Men jag hoppas att det ordnar sig ändå till slut. Jag hade läkarsamtal och var mer eller mindre beredd på att få höra att jag är dum i huvet som tror att jag ska klara mig utan att fara till psyk en gång i veckan. Men l...

Av Maria - 3 september 2019 20:43

väntar fortfarande på offert från den "bästa" flyttfirman har handlat lite och skickat paket till mamma för hon fyller snart år gått riktig långpromenad med vovven så nu sover han gott på soffan känner mig så rastlös allt vara snurrar runt på...

Av Maria - 2 september 2019 12:24

allt bara snurrar kan inte förstå att jag ska flytta känns som jag bara hittar på kommer bli mer verkligt när jag får tillbaka nya kontraktet och bekräftelsen på uppsägningen och när själva flytten är bokad   ska på samtal idag har inge...

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards