~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 4 februari 2012

Av Maria - 4 februari 2012 16:27

-34 grader ute, helt vindstilla. "Så fint det är", tänkte jag på vägen till gården. Kommer dit och möts av två "kollegor" som säger att vattnet i huset har frysit. De tar det hela med ro, medan jag ser droppande rör och fuktskador framför mig...... "Det har varit så förut", säger de och tycker att jag bara ska skita i det. Ok, så då gör jag det. Men det dröjer inte länge förrän elen DÖR... Flera har nu samlats på gården och de försöker tina upp de tilltufsade rören - i fall om att det inte är helt fruset än. Hinner lagom starta en kupévärmare inne på toaletten, och så lägger den också av, precis som alla element. Jag tänker "ok, men det är ju ingen livsfara i alla fall". Men vad händer? Jo, elen i stallet har OCKSÅ lagt av, så nu är vattenrummet kolsvart och har ingen som helst värme alls. Dessutom fryser grisarna när deras älskade värmelampor slocknat. De "vuxna" som har kommit inser allvaret och ringer en elektriker. Dyrt som satan, men var gör man när det gäller en hel verksamhet och en dag som denna när det ska komma massa utomstående folk?! Elen kommer igång en kort stund, och så dör allt igen efter en kvart. Lyckligtvis dog kyl/frys istället för stallet denna gång, men ändå... Det hänger ju på en skör tråd.

Vid dagens slut råkar jag höra mina två "kollegor" prata om elen. Den ena säger att "vi måste fixa 3-fas". Den andra svarar "nej det kan vi inte, för då får du ingen lön". Och fortsätter "vi kan inte ens ta ut en elektriker, för det har vi inte pengar till". Jag vet inte. Jag blir bara så förbannad. Vad är det vi jobbar och sliter för??? Om föreningen ska växa så måste man ju hålla någon slags standard. Man kan ju knappast springa ut i skogen med folk för att de ska kunna kissa!! Och visst, huset ÄR gammalt och slitet, och vattnet har säkert frusit tidigare, MEN - man kan inte förvänta sig att det håller hur länge som helst, särskilt om man inte tar hand om det man har! De fattar ju inte att hela huset kan mögla och ruttna  sönder, och att människor kan bli sjuka av att vara där!!!!

Så, hur slutade då det hela? Jo, de for iväg och lämnade allt. Kul? Nej.

Fattar inte att de kan ta så löst på det hela! Tack gode gud för de "riktiga vuxna" som fattar att det ÄR jävligt dåligt med vattenskador och inte ett "det har varit sjö här tidigare" plus brett leende som om det var något att skryta med. Men hur det blir nu när "ungarna", mina "kollegor", sitter vid rodret... ja, det återstår att se..............


Knallade hem, och då hade det börjat blåsa. Det var svinkallt i ansiktet, så jag stoppade in så mycket som gick innanför jackans krage. Kom hem med ihopfrusna ögonfransar och fick inte av mig jackan. Fukten i min andedräkt blev såklart is, så jackan frös igen. Bara att stå och vänta tills den behagade tina.


Jag vet, jag borde inte bry mig så mycket. Men hur ska jag kunna låta bli när det här är sådant som jag ska "stå bakom"????? Fattar inte hur de bara kan låta huset förfalla! Man kan ju ändå underhålla det så att det inte rasar ihop i alla fall!!!

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards