~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 14 april 2012

Av Maria - 14 april 2012 01:09

Åt tidig lunch och gick till gården. Lade färdigt golvet så långt det gick. Tjejen som hade morgonfodringen var fortfarande kvar och efter en stund kom "matlådetjejen". Eftersom överenskommelsen är att "den som kommer först" har lunchfodringen, så trodde jag i min dumhet att någon av de andra - som faktiskt äger någon form av häst och har kontrakt som säger att DE ska sköta fodringarna - skulle ta lunchfodringen eftersom jag lade golv. Men nej, det var bara att lägga klart golvet och sedan ge sig ut och fodra alla djur. Så jävla lata och idiotiska människor.

Så jag har sprungit än mer idag. Mockat och vattnat åt alla - inkl den fina vattensäcken på 80 liter i skottkärran till andra sidan vägen - kvällsfodrat, taggit hand om ett barn som ska stalla upp sin ponny på gården när hon köpt någon. Red i alla fall ut en sväng. Det var skönt, även om min kollegas häst var helt odräglig. Red en sväng till lite senare, men då barbacka på den lilla grå. När jag satt upp på "min" ponny och hade sadel så kändes det såååååå konstigt, som om jag inte hade någon kontakt med henne. Min kollega sa att det lätt blir så när man rider mycket barbacka, så därför behöver man växla med sadel då och då. Skulle trava lite, men hon är så fumlig så hon höll på att gå omkull två ggr. Kollegan sa att man måste "lyfta upp hennes huvud" när man travar, för annars kör hon ner det mot marken och snubblar på sig själv för att hon inte lyfter sina fötter. Och ja, jag kände det. Tyvärr kan jag inte tekniken för att lyfta upp ett hästhuvud, utan min autopilot säger "TA MANTAG!!!", och det är halvt livsfarligt eftersom man då hjälper till att få hästen att gå omkull. Det blir ju inte lättare för henne att stå på fötterna om jag hänger på hennes hals, om man säger så...

Hon snubblar ju fram i skritt också, så det är bra träning för henne att bara skritta. Men förhoppningsvis lär hon sig återigen att lyfta på sina fötter så att det går lite bättre att trava......


Kom hem efter halv åtta ikväll. Kände ingen hunger - såklart - men förstod att jag var döhungrig eftersom jag "kroppsjobbat" och inte ätit mer än en ica-pizza på hela dagen.

Imorgon ska det bli regn, så då tänker jag ta ledigt från gården. Kan inte vara där varje dag och inte så länge som jag är nu. Jag "jobbar" ju mer än heltid där om man räknar, och det är ju inte meningen. Det är - återigen - bara mitt dåliga samvete som säger att jag måste se till så att djuren har det bra.


Styrelsemöte ikväll, och på söndag är det stallmöte. Jag är inbjuden. Huvuden kommer att rulla, och jag tänker bara säga vad jag tycker om jag blir tillfrågad och hoppas på det bästa. Helst av allt skulle jag - såklart - vilja hålla en föreläsning om skillnaden på sak och person, eget ansvar, "ditt och mitt", vänskap och omtanke, kommunikation, djurhållning i största allmänhet, att alla vill ha det bättre, att alla är mänskliga och kan göra fel och misstag, och att det som hänt tidigare hände tidigare och nu går vi vidare och släpper det gamla.


Nu måste jag försöka sova lite. Men hur............

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards