~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 5 maj 2012

Av Maria - 5 maj 2012 14:55

Varit på gården från kl 9 till fram emot kl 14. Snöade när jag gick dit, och när jag gick hem hade snön övergått till regn. Impregnerade min regnjacka extra på morgonen, men det räckte inte - såklart. Jag blev både blöt och kall. Gissar att jag kommer bli sjuk igen, om man nu kan anse mig frisk mellan varven. Har inte gjort mycket och det har knappt varit något folk alls. Har bara gått runt och snörvlat. Och blivit regnad på.

Fick i alla fall träffa det nyaste tillskottet på gården; en storhäst på 1,70 som är totalt ursöt! Det märks att det bara är jag som är fascinerad av stora hästar och att de andra gillar ponnysar mer. De små krakarna får en massa uppmärksamhet, men blir också bortskämda pga det och allt de faktiskt kommer undan med. Storhästar anses bara vara "vanliga", och icke-hästfolk tycker att de är rent skräckinjagande. Men faktum är att de är mycket lättare att umgås med än små plutteponnysar, vilket också gör att de oftast är trevligare. En stor häst MÅSTE man ha kontroll över, så på det sättet blir samspelet mer renodlat. Jag har ju själv stått och skrattat åt en liten shettis som stegrat sig mitt på vägen när jag varit ute och gått med den. Gissar att det inte finns någon som skulle göra detsamma om en storhäst gjorde så. Sen är det faktiskt så att eftersom hästar är större så tar allt också längre tid - tex att bocka går långsammare vilket gör att man hinner förbereda sig mer, än om man sitter på en liten ponny som bara säger "boing" och står där med ryttaren avslängd. Ren styrka kan aldrig användas för att "vinna" över varken häst eller ponny - egentligen. Utan det ligger på en helt annan nivå. Alla med dåligt självförtroende borde umgås med hästar, för då tvingas man att bli auktoritär. Man måste tro på det man gör och vad man menar, för annars genomskådas man av hästen och blir gjord till intet. Utan hästens respekt så finns inget samspel alls. Och utan samspel - ja, då är allt på hästens villkor, och då är det FARLIGT. Det är väl därför som jag tycker att det är så himla jobbigt att se "matlådetjejen" gå och leda "min" fjording. Ponnyn har ingen som helst respekt för henne och de har inget samspel alls. Stackars ponnyn vet att om hon bara vill så kan hon göra precis vad som helst. Ibland(/ofta) vill hon komiskt nog visa hur dålig hennes ledare är, och då retas hon genom att göra något bus. Till saken hör att "matlådetjejen" alltid går och leder henne och håller då längst in på grimskaftet, så ponnyn behöver bara böja lite på huvudet eller i stort sett bara ändra ställning, så flyger tjejen genom luften. Därför tror många att den ponnyn är farlig och "dum i huvudet", men egentligen är hon ursnäll och hyperintalligent. Hade hon velat så skulle hon ha kunnat skada och/eller DÖDA x antal barn och vuxna. Men hon vill alltså inte det.

Eh... ja, det blev en lång utläggning... I alla fall så är den stora hästen redan en av mina favoriter.


Maten då....... Ja, jag åt faktiskt fil och flingor innan jag gick. Dock hade jag vaknat jättetidigt och fått en massa ångest, så jag svalde två blåbärsmuffins runt kl 5 imorse. Gick och handlade en fryst pizza när jag kom hem, och nu har jag bäddat ner mig i sängen. Köpte godis också, som jag såklart ångrar som fan.......... Fattar inte hur jag ska orka köra heldag på gården imorgon. Är helt igentäppt i nästan, halsen värker och huvudet är bara en gigantisk snorboll. Slemhinnorna är så söndertrasade av alla förkylningar jag haft, att de är totalt uppsvullna.


Nu ska jag ligga och dö............. och på sätt och vis önska att jag får feber imorgon igen så att jag slipper fara till gården............. Och ja, jag vet att jag är VOLONTÄR, men det känns som att jag har världens största ansvar och plikt..........  Min kollega säger alltid att hon "klarar allt själv", men jag vet att det inte är så längre........ *presspresspress*....

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards