~ Quo Vadis ~

Direktlänk till inlägg 3 maj 2011

Vad göra?

Av Maria - 3 maj 2011 18:14

Upptäckte ganska snart att det knappast kommer gå att fara till ÄS och hinna till stallet. Inställda bussar. Ingen trafikinfo. Kommer ta mig över 3 timmar att fara dit och hem. Cykla med Inderal i kroppen = nej. Så ska jag orka ta mig till stallet också. Och hem därifrån. Vet inte vad jag ska göra. Fara till ÄS med ridkläder på mig..??? Skulle inte bli insläppt pga allergiker. Stallet är viktigare än ÄS. Men jag har ju bara varit där en endaste gång, så det känns förjävligt att ställa in nu. Måste ändå ställa in under veckan då jag flyttar, och när jag flyttat kommer jag ha så nära att jag kan gå eller cykla dit, och då blir det inte sådana här problem.


Hetsätit idag. MASSOR. Mår så dåligt. Har verkligen en riktigt pissig dag idag. Har inte gått ur sängen - mer än för att mata kaninerna och hämta massa mat och glass till mig själv. Ett tag domnade benen bort. Kunde inte röra mig. De blev iskalla och jag tappade känseln. Tog stesolid då. Blev bättre efter ett tag, men det är riktigt otäckt..... Det skrämmer skiten ur mig om jag ska vara ärlig. Får bara ännu mer panik, ännu mer ångest.


Känns förjävligt. Övermäktigt. Jag tror att jag håller på att dö.

Kan svära på att min t kommit hem senast idag, men har tagit ledigt tills på torsdag. För man kan inte boka om en utlandsresa på några dagar som man planerat i 5 mån. Skulle ha haft tid hos henne idag på em. Men hon ändrade det till torsdag för ett par veckor sedan. På fredag är hon ledig igen.

En del av mig vill bara skita i att gå dit på torsdag. Bara för att hon vet hur mycket jag behöver henne och hur jävligt allt är. Men det känns ännu mer rätt att gå dit och sitta med ett stort leende på läpparna - om jag kunde göra det. Alltså, det här är lite av en "katt och råtta"-lek igen. Den här gången testar hon om jag klarar mig utan henne. Jag fattar att det är så, för hon har tjatat sedan i höstas att "om du behöver träffa mig så ofta då". Berättade för henne hur det landade i mig, och sen blev det tyst - tills för ett tag sedan. Då började det igen. Och det här är "förlängningen" av frågan. Testet med stort T.

Kan säga att... om jag orkat sätta på mig kläder och inte bara gå runt i nattlinne idag, så hade jag tagit livet av mig. Och ja, jag vet, jag har kommit längre än så - egentligen. Men nu är det verkligen FÖRJÄVLIGT. Ingen kunde ana att allt det här skulle hända, och allra helst inte på en och samma gång. Summa summarum - allt är precis som vanligt.


Så hur gör jag imorgon...... Fara till ÄS eller skita i det.... riskera att missa stallet........

.....skjut mig.. bara skjut mig.............

  

 
 
Susanna

Susanna

3 maj 2011 20:17

Usch vilket dilemma du hamnat i :(
Vet faktiskt inte vad jag ska "rekommendera" eller hur man nu ska säga.
Så ledsen för din skull :/ <3
OCh du?
Det är ju supermysig att bara "flumma" runt i pyjamas en hal dag <3
Det ska jag göra på fredag, då ar jag inget jag "måste göra" förutom att Ikaross ska ut på en mindre runda.
Men det klarar jag med pyjamasen på mig.
Kommer halvdö lite, grannarna kommer glo..

Kram till världens bästa Maria <3

http://mortemvis.bloggplatsen.se

Maria

4 maj 2011 00:47

Du är så gullig!
Jag ska försöka ta mig till ÄS och så får jag se om jag går hem. Vet inte hur mycket jag kommer orka. Har packat stallväskan redan i alla fall, så hinner jag bara hem och byta om så klarar jag det. Blir bara imorgon och nästa vecka. Sen har jag ju flyttat och då blir det lugnare. Har promenadavstånd till ÄS därifrån, så då löser det sig.

Du anar inte hur välanvända mina pyjamaser och nattlinnen är........ jag har inget liv..... :S

Har man pyjamas och så vanlig jacka över så kan det ses som mjukisbyxor, så tänk inte på det!! :)

BAMSEKRAM!!

 
Isa

Isa

3 maj 2011 21:29

Argh vad mycket du bloggar Maria! Hur du tro mig hinna med??? ;)

jag har oxå hetsätit idag, måste lära mig att inte ha kakor och andra kolhydratbomber hemma... Man får ju inte mindre ångest av att vara så stinn i buken att man knappt kan röra sig heller.

Stesolid har aldrig bitit på mig, jag har inte vågat höja dosen så det kanske är därför... eller så har jag supit sönder min hjärna så den har blitt imun mot sån´t...

Bamsekramar till di gumman, önskar att jag kunde blåsa bort allt vad ågren, panikångest och vånda heter... hade satsat på stallet tror jag...

http://isanj.bloggplatsen.se

Maria

4 maj 2011 01:12

Jag ger igen...!! ;)
Du har skrivit så j*vla många bra inlägg som jag vill svara på, men så sitter jag och händerna knapprar i säkert en timme - och POFF är hela texten borta!
Jag bloggar ju bara om "här och nu", du skriver ju om seriösa och intressanta saker. Som man bara MÅSTE ha en åsikt om, eller får en massa tankar eller associationer till!
Så nu får du ligga efter! Smaka på den du!! ;)
Som idag satt jag och funderade på om bilden du lagt in var ny eller om det var en sommarbild från tidigare... men skriver jag det så har jag "öppnat locket" och det skulle bli määängder av annat också...!

Stesolid är det enda som har någon sorts verkan på mig. Alla säger att jag är så liten, men jag må ju ha en stor själ som kompensation då, för mig knockar man inte i första taget. Minns när jag var på narkosen första gången och hade panikångest. Ssk trodde inte att jag fått någon premedicinering alls, och det kändes ju ganska fjantigt att bli rullad i en säng med en reubensblåsa "ifall om att jag skulle få andningsuppehåll"...... Jag hade kunnat resa på mig och SPRINGA därifrån. De reagerade likadant på plastiken - "ojojoj, ska du inte lägga dig ner nu, här finns syrgas"..... och allt tjafs om att "du kommer inte minnas något av det här".. och de panikslagna sköterskorna och läkarna som INSER att skiten inte tar på mig alls. Sist blev jag efter övertalning ordinderad tredubbel maxdos Midazolam som premedicinering - vilket ju självklart orsakade ett liv utan dess like på avd (innan annan pat hade ju fått så mycket tidigare, så de rev väl upp himmel och jord för att bekräfta ordinationen) - men jag hade kunnat springa därifrån ändå. Inga problem.
Enda skillnaden var att jag var helt slut när jag vaknade. Hade i och för sig inte sovit på en vecka, så när det där var över så släppte väl allt.

Jag tror att man kan vara "immun" mot medicin utan någon egentlig anledning. Jag står ju på samma dos beroendeframkallande (stesolid och stilnoct) som jag gjort från början. Det vanliga är ju att folk behöver höja titt som tätt. Kan säga att jag hade tänkt att ta livet av mig med stesolid. Hade ett helt gram. Började ta äckelpäckel-tabletterna. Så kom jag till magiska nr 51 då jag insåg att jag gett ett löfte till en vän nästa dag. Så det blev "bara" 50 av 100st 10mg stesolid. Vilket ju är MYYYCKET..... men jag somnade inte ens.....!! Låg och tittade på tv.

Jag gör som du säger - satsar på stallet. Har kommit på att om jag har tur så behöver jag bara vänta 40 min på bussen från ÄS. Stallet är ett absolut måste, så jag SKA hinna. PUNKT. Jag får väl cykla till den hållplatsen om inte annat.

Och du... jag känner att det blåser för fullt här.. ♥

Tack gumman! STORA KRAMAR!

 
Isa

Isa

5 maj 2011 10:34

Hi hi, du är för go du...<3

Minns att min doktor sa att det ahr med ämnesomsättningen att göra hur tålig man är mot mediciner. Eller immun... Måste alltid ta dubbel dos ipren om jag har skallebang.

jag känner stallukten i mina näsborrar... hr faktiskt funderat på att börja på ridskolan i eslöv.
Kramiz på dig!

http://isanj.bloggplatsen.se

Maria

5 maj 2011 12:30

Söta du ♥

Vad skönt att få en "vetenskaplig" förklaring till varför mediciner inte verkar. Jag har letat och letat, frågat, men ingen har sagt något om ämnesomsättningen. Det låter ju logiskt - i alla fall mer logiskt än att "vissa är bara så"...

Hoppas och håller tummarna för att du testar ridskolan! Du kommer inte att ångra det! :)

KRAAAAAAM!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 23 juli 2023 20:45

Har idag lämnat in nycklarna till min slitna fallfärdiga lägenhet, så nu är jag utflyttad. Men fy fan vad ledsamt, grät när jag stängde dörren och låste för allra sista gången. Den må ha varit ful och skruttig, men perfekt läge, planlösning, stor mys...

Av Maria - 2 juli 2020 22:08

Månaderna har gått. Jag har det så bra här i fjällen att tiden rusar iväg. Men det är skönt med tanke på det här "paus-året" pga Covid-19. Kan inte minnas när jag senast hade såhär lite panikångest och ångest. Ingen direkt stress över något. Nu är ja...

Av Maria - 9 oktober 2019 21:42

Det mesta har kört ihop sig. Men jag hoppas att det ordnar sig ändå till slut. Jag hade läkarsamtal och var mer eller mindre beredd på att få höra att jag är dum i huvet som tror att jag ska klara mig utan att fara till psyk en gång i veckan. Men l...

Av Maria - 3 september 2019 20:43

väntar fortfarande på offert från den "bästa" flyttfirman har handlat lite och skickat paket till mamma för hon fyller snart år gått riktig långpromenad med vovven så nu sover han gott på soffan känner mig så rastlös allt vara snurrar runt på...

Av Maria - 2 september 2019 12:24

allt bara snurrar kan inte förstå att jag ska flytta känns som jag bara hittar på kommer bli mer verkligt när jag får tillbaka nya kontraktet och bekräftelsen på uppsägningen och när själva flytten är bokad   ska på samtal idag har inge...

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards