~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 9 maj 2011

Av Maria - 9 maj 2011 22:15

Kunde inte städa vidare för diskberget var i vägen... Så det var bara att diska... halvmögliga filskålar och muggar.......    Har tagit nästan en timme....

Elementen är klara. Ventilationen är fixad. Ser förjävligt ut i taket, är alldeles svartgrått men det går inte bort. Får vara så. Orka bry sig, man kan inte göra mer än att skrubba med Vim och försvinner det inte då så skit samma...


Fan... nu får jag lägga en dag till på köket..... Orkar inte. Om min mamma ringer så säger hon att "vi ordnar det där sen när vi har kommit". Hennes "vi" innebär "Maria". "Vi måste dammsuga och torka golvet idag" = Maria måste dammsuga och torka golvet idag............ Inte har det blivit bättre sedan hon fick MS... nu ägnar hon livet åt att städa.... Hon vill inte gå i terapi, utan hon städar istället... Alltså, hon får göra som hon vill, det är HELT OK med mig. Men jag är så less på gnället och att vara tvungen att göra det åt henne när vi råkar vara på samma ställe. Jag talar om att jag inte orkar, men vet att hon inte orkar heller. Så vad gör man då när ens mamma ramlar omkull och slår sig för att golvet inte blir torkat som hon vill. Jo, man gör det åt henne.


Har så jävla ont i huvudet. Och den där berömda migrän-auran. Fy fan. Och idag håller höger öga på att ploppa ut dessutom. Känns som att jag ska spy när som helst.

Men det är bara att bita ihop och STÄÄÄÄÄDA!   


Har varit "dolt elak" mot min gamla kursare som aldrig hör av sig numera. Usch, jag är en hemsk människa. Men jag tål bara inte hennes falska attityd - "jag klarar mig alltid!". Jag vet, jag är så själv men på riktigt. Hon bara låtsas och jag fattar inte varför. Jag SKÄMS över att jag har reflexen att inte känna smärta, att omedvetet skita i kroppens signaler, att aldrig be om hjälp. Men vad gör hon då? Jo, spelar "macho" medan hon skriker rakt ut för minsta lilla.

Jag är ledsen, men jag orkar inte med fler falska människor.


Imorgon SKA jag bli klar med köket! PUNKT! Vore bra om jag fick ner plafonderna också så att det är klart. Just nu är det bara en aaaaaaaaningens utrymmesbrist här............. Bara all röra får mig att må illa. Försökt bota allt med ½ liter glass... men det funkar inte, konstigt nog.........

Av Maria - 9 maj 2011 12:33

Jag vet att hon börjar stänga mig ute. Efter dagens terapi vet jag det. Hon har börjat "avrunda" vår kontakt. Hon säger det inte rakt ut, men jag ser, hör och känner det. För ett halvår sedan skulle hon ha skickat vykort när hon varit bortrest. Hon skulle ha berättat kort om sin födelsedag en dag som den här. Men det kom inget vykort, och födelsedagen säger hon att hon "inte kan prata om". Men jag vet, det ligger annat bakom än bara det. Hon har ju alltid kunnat prata om det förut. Jag må vara dum och paranoid, men fakta är fakta. Efter sommaruppehållet kommer hon vilja dra ner terapin. Slår vad om det. Hon ska gå ner i arbetstid inför pension, så hon tänker väl att hon ska "avvänja mig" från henne. Eller också så tror hon inte att jag behöver henne bara för att jag kommit in på ÄS-enheten. Spela roll varför - det är ju som det är ändå.


.............


  

Av Maria - 9 maj 2011 09:20

Jag vet inte vad det är med mig, men jag är alldeles skakis. Ska snart gå till terapin. Hade jag inte behövt låsa fast cykeln så in i helvete så hade jag tagit den, men det tar bara längre tid än att gå.

Terapi och sedan veckohandla och fortsätta städa. Eller tvärtom. Vore skönast om jag fick handlingen överstökad och sedan kunna byta om till mina mjukis-sunk-kläder och fortsätta riva här hemma.

Jag har i alla fall sett en del av mitt köksbord. Alla blommor står på vardagsrumsbordet och köksbordet ser ut som en verkstadsbänk... intressant...

Jag har alltid så storslagna planer inför dagarna, men hinner inte ens hälften. Ett tecken på att jag har för höga krav på att allt ska vara tipptopp...?

Har på känn att det kommer bli ytterligare minst en "övrigt"/"blandat"-kartong till. Men man ska ju kunna leva i lägenheten en vecka till.

Spyr över de förbannade städkraven. Självklart torkar man ju av alla lister - man är väl inte dum i huvudet!? Men att torka överdelen på innerdörrarna och torka bakom alla element - som inte går att vika fram eftersom de är kopplade till rör som sitter fast i väggen... ja, då går det för långt. Men jag ska minsann fixa det så kan ingen gnälla sen. Elementen tänker jag dock INTE börja på och dra i, för det är inte värt en vattenläcka, utan jag får torka så gott jag kan. Har ju ganska små händer så jag når väl hyfsat...


Har finnar överallt i ansiktet. Skitkul. Vaddå stressad..... Kör med min peeling, aloevera gel, men det hjälper föga när stressen pulserar i varje cell av kroppen...


Gaaah... måste gå nu........

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards