~ Quo Vadis ~

Direktlänk till inlägg 6 maj 2011

Jag är så jävla dum

Av Maria - 6 maj 2011 11:47

Skrivit om hästar på ett ställe, och blir nu totalsågad - för något som jag inte ens nämnt. VARFÖR ska jag hålla på och försöka när jag VET att det blir såhär???

Jag tar åt mig alldeles för mycket och av fel anledningar, men ändå utsätter jag mig för det. Varför??? Jo, förmodligen för att jag någon jävla gång vill ha samma rätt som alla andra att tycka och tänka. Och när det gäller hästskötsel så finns det fan i mig lika många olika sätt som anses vara rätt som det finns stall - minst!

Ska inte läsa något mer där, utan nu får det vara. Ingen idé att ödsla tid och energi för att bara bli kritiserad.


MAN MÅSTE INTE VARA ÄLSKAD AV ALLA. Varför kan jag inte acceptera det...........


Fan.


Vet inte vad som står på agendan idag. Borde städa ur köksskåpen som gapar tomma och ta reda på rena tvätten från igår. Men den lilla luft jag hade har gått ur mig nu.

  

En del människor borde verkligen tänka liiite längre än vad näsan räcker innan de skriver eller säger något, men en del bara häver ur sig saker som är SKIT.


Astrids päls håller på att växa ut där hon slet av den när hon var skendräktig... men det har blivit nästan som sårskorpor... är lite orolig.. för det har hon aldrig haft förut... Vet inte om jag ska tvätta med vatten eller bara låta det vara.. Vill lösa upp det hårda som pälsen sitter fast i... tror att det skulle vara skönt för henne..... Men jag vet inte... jag vet och kan ju ingenting........


Har haft sendrag i höger vadmuskel inatt........ Har så ont så jag knappt kan gå... Försöker stretcha ut den, men det funkar inte. Borde träna eller göra något som värmer upp muskeln innan jag drar ut den, men jag orkar inte... orkar inte bry mig.


Bläääääää på allt!!!

  

 
 
Susanna

Susanna

6 maj 2011 16:13

Käraste vän, klart du får tycka vad du vill.
Hästfolk kan vara riktiga puckon.
De tänker bara på sig själva och gör man inte som de gör så är man skit och dum i huvudet.
Kommer ihåg första gången jag red i skolans stall.
Eller rättare sagt. Första och sista.
Fick en äldre häst, Henna.
26år och skolan har ägt henne sedan hon var två år.
Men iallafall. Jag har alltid ridit med enhandsfattning, ALLTID.
Mycket skönare och enklare.
Dessutom rycker man inte lika mycket i hästens mun.
Ridläraren såg ju detta, och alla andra som red.
TVÅHANDSFATTNING! RIID OOORDEEENTLIIIGT!
KORTA TYGLARNA, DE HÄNGER JU SNART I MARKEN!
TÄNK PÅ ATT HON ÄR GRINIG I GALOPPEN, KORTA TYYYGLARANA!!
Pff.. Fortsatte rida som jag gjorde.
Hästen har Troligtvis aldrig riden på detta vis men jag lyckades galoppera runt i hela ridhuset.
Och det är en av europas största ridhus.
Riddersbergs ridhus.
Inga problem. Tror att hästen tyckte det var skönt att slippa korta tyglar.
Lång näsa på ridläraren!!!

Så lyssna inte på dem, kör ditt eget race!

Sedan har jag lite samma problem, hatar att inte vara omtyckt av alla.
Samtidigt som jag hatar att vara omtyckt av (nästan) alla.
Man får försöka acceptera det bara.
Vilket är väldigt svårt.

Stackars Astrid, hur har hon lyckats få sår?
Smörj lite helosan på såren så mjuknar de lite :)
Gjorde det på Coccos då Nenna rivit massa päls på han i nacken och dessutom gjort sår. Funkade finfint :)
Sitter det päls fastkletat i skorporna (som sitter fast i huden på andra ställen)?
Klipp försiktigt loss pälsen och smörj med helosan.
Skorporna mjuknar efter ett tag och du kan försiktigt peta loss pälsen.

Hoppas att hon mår bra i övrigt, aldrig kul när de har massa konstiga sår :( <3

Sendrag är fruktansvärt jobbigt!
Kan inte ens gå när jag har det, gör ju så JÄVLA ont ju :O
vågar defenetivt inte sträcka eller stretcha benet. AAAAJ! :O

Kram till finaste Maria<3

http://mortemvis.bloggplatsen.se

Maria

6 maj 2011 16:54

Tack vännen.... Har just fått ta emot nästa salva bullshit av samma människa.. så jag sitter här och tårarna bara rinner... Bett om att få radera det jag skrivit.. hoppas någon går in och kollar och tar bort skiten så att det inte finns mer att klanka ner på......
Bara för att det där jävla puckot inte tror på att jag kan se hästens rörelser från marken och därigenom få förståelse för hur hjälperna är tänkta att fungera när man rider - och ändå bara vara nybörjare - så har jag ledsnat..... Funderar på om puckot är avundsjuk.. varför annars hålla på och attackera mig om hon nu är SÅ JÄVLA DUKTIG SJÄLV......
Ska avregistrera mig på skitstället sen. Väntar bara på att få svar från en tjej som tydligen har ett litet stall här i närheten och som vill ha sällskap... Verkar vara en snäll och normalt funtad människa..

Astrid fick såren när hon var skendräktig och slet av sig pälsen för att bädda åt sina fantasibarn........ Egentligen vet jag inte om det är "riktiga sår", för jag ser inget men det är hårt och pälsen har börjat växa ut. Det är som att den nya pälsen sitter fast i sårskorpor längst in mot huden... Hon har aldrig haft något sår tidigare.. Tilda har ett litet på ena örat efter att ha bråkat med Astrid, men det är läkt. Bara skorpan som sitter kvar. Men jag vill inte pilla på det heller.

Du som vet.. Har kaniner som "analsäckar" som hundar..? Lite då och då får jag ta tops och göra rent Astrid på sidorna i rumpan... och det luktar APA.....
Det knäppa är att hon bara är pigg, nöjd och glad - och på bushumör! Och det är ju ett bra tecken!

Tusen tack för tipsen! KRAMAR HÅRT TILLBAKA!

 
Marie

Marie

6 maj 2011 20:17

Häst människor....dom du!!! Det finns lika många teorier och metoder och åsikter som det finns "häst människor". Och vet du,alla är ganska så övertygade om att just dom har rätt...och inte nog med det,ALLA andra har helt fel! Det är nog det som är det värsta.... Med åren så har jag lärt mig att smila,nicka lite förstående ibland och inte ta åt mig! Kritik är jag visst öppen för,men bara från folk som jag anser har något vettigt att komma med. Ta inte åt dig Maria! "Hästfolk" är ett släkte för sig.....(pinsamt värre att jag tillhör det släktet själv....men,men!!!!)
Stor kram!

http://lealpre

Maria

6 maj 2011 22:49

Tack älskade vännen ♥
Jag vet ju att "alla har rätt" inom den världen, men jag kunde aldrig drömma om att bli dömd för att jag skrev ordet "horsemanship"...... De har minsann talat om för mig hur lågt stående jag är i hästvärlden... i gengäld har jag fått meddelanden från andra som känner som jag - att hela stället är en "klubb för inbördes beundran"... Blev "rekommenderad" att söka psykologhjälp pga att jag kände mig kränkt. Det blev droppen - jag började asgarva och skrev tillbaka att det var ju moget skrivet..! Så önskade jag dem lycka till med sina fina tävlingar och ett "hejdå"!
Jag vill ju liksom hitta "hästgemenskap", inte tävla i vem som kan mest om hästar... Men, men... om det är det som gör dem lyckliga så kan de ju hållas. Som de som bara MÅSTE följa den senaste modetrenden i ridkläder - kul för dem och deras plånböcker då. Mina kläder funkar minst lika bra! En tjej skrev till mig att hon fått höra att bara för att hon sitter upp från en pall så borde hon inte ha något med hästar att göra överhuvudtaget. Herregud säger jag bara.. Idioterna kan ju hoppa upp på sina jävla fina hästar från marken - vem bryr sig - oavsett så är det ju alltid mer ergonomiskt för hästen om man sitter upp från pall..! Och lilla jag... tänk mig sitta upp på storhästen utan pall.. Fick väl gå ner i splitt och fira mig uppåt i stigbygeln för att kunna slänga över andra benet i så fall!! ;)

Du tillhör ju det hästfolk som jag vill tillhöra - de som har förnuftet kvar..! Och har social kompetens, empati, osv. Jag har ju aldrig träffat dig, men jag slår vad om att du är en sådan person som blir glad om du kan hjälpa någon med sin häst eller ridning - eller om du själv får tips och råd. Du är ju liksom människa - också. Inte bara "ryttare".

Och i ärlighetens namn... Även jag har väl åsikter om hur saker och ting ska eller borde göras, och jag vet och kan ju egentligen iiingenting. Så att då vara uppväxt eller "bara" bo på en hästgård, gör väl att man "kör sitt eget race".

KRAAAAAAAAAAM!!

 
Susanna

Susanna

7 maj 2011 11:42

gaah sicka puckon det finns :(
Ta inte åt dig kära Maria<3

Mysigt det låter med det lilla stallet, hoppas att det är en "normal" människa, vore ju verkligen något för dig att få pyssla i det stallet, lite skillnad mot ridskolan :)

Analsäckar på kaniner? Njae.
Men jag förstår vad du menar. Nenna ser precis likadan ut. Luktar ÄCKEL!
Men det kan ju bero på brunst.
Nenna brunstar och har börjat bygga bon åt sina fantasiungar.. (Jinx har retats med henne)

http://mortemvis.bloggplatsen.se

Maria

7 maj 2011 11:51

Ja verkligen. Jag vet om att det är så, man har ju hört mycket, men man tror ju inte att det är sant förrän man själv är mitt i det.

Tyvärr ligger stallet "åt fel håll", så det blir svinigt långt och dyrt att ta sig dit och hem. Så det blir nog inget av det, men har fått tips på andra ställen.

Aha.. då förstår jag! Ja, det STINKER verkligen!! Jag är inte den som är "känslig", men den där lukten alltså..... *uääääk*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 23 juli 2023 20:45

Har idag lämnat in nycklarna till min slitna fallfärdiga lägenhet, så nu är jag utflyttad. Men fy fan vad ledsamt, grät när jag stängde dörren och låste för allra sista gången. Den må ha varit ful och skruttig, men perfekt läge, planlösning, stor mys...

Av Maria - 2 juli 2020 22:08

Månaderna har gått. Jag har det så bra här i fjällen att tiden rusar iväg. Men det är skönt med tanke på det här "paus-året" pga Covid-19. Kan inte minnas när jag senast hade såhär lite panikångest och ångest. Ingen direkt stress över något. Nu är ja...

Av Maria - 9 oktober 2019 21:42

Det mesta har kört ihop sig. Men jag hoppas att det ordnar sig ändå till slut. Jag hade läkarsamtal och var mer eller mindre beredd på att få höra att jag är dum i huvet som tror att jag ska klara mig utan att fara till psyk en gång i veckan. Men l...

Av Maria - 3 september 2019 20:43

väntar fortfarande på offert från den "bästa" flyttfirman har handlat lite och skickat paket till mamma för hon fyller snart år gått riktig långpromenad med vovven så nu sover han gott på soffan känner mig så rastlös allt vara snurrar runt på...

Av Maria - 2 september 2019 12:24

allt bara snurrar kan inte förstå att jag ska flytta känns som jag bara hittar på kommer bli mer verkligt när jag får tillbaka nya kontraktet och bekräftelsen på uppsägningen och när själva flytten är bokad   ska på samtal idag har inge...

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards