~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 30 september 2009

Av Maria - 30 september 2009 22:13

Chattade i några minuter med en gammal kursare. Visade sig att hon fått något i ögat på vägen hem från jobbet, och att det fortfarande kändes irriterat. Och så säger människan att hon ringt sjukvårdsupplysningen..! SJUKVÅRDSUPPLYSNINGEN!? Har aldrig fallit mig in att ringa sjukvårdsupplysningen för ett irriterat öga. Visst, jag skulle väl hellre släpa mig hem om jag blivit påkörd av en långtradare än låta en ambulans komma, men ändå. Hur många får inte skräp i ögonen såhär på hösten när det blåser. Och tänk om alla skulle ringa sjukvårdsupplysningen då. Jag vet sedan tidigare att vi är väldigt olika inom det här området, men jag visste inte att hon var så "extrem". När jag hade körtelfeber visste jag inte vad det var och jag stannade hemma en fredag - när jag inte tog mig ur sängen för att det gjorde så ont bak i sidan. Hon fick också körtelfeber, och hon gick till VC och tog prover (det var så jag fick reda på att jag hade körtelfeber). Mina körtlar var så svullna att ögonen rann hela tiden och jag kunde se svullnaderna på halsen i spegeln... och när jag berättat för vårdpersonal om det här efteråt, så säger de att jag troligen hade en farligt förstorad mjälte och/eller lever, och det var det som orsakade smärtan... om jag inte hade knäckt ett par revben...

Alltså, jag försöker bara förstå. Jag menar inte att verka som någon "macho-rambo". Jag förstår bara inte hur folk tänker. När borde man ringa sjukvårdsupplysningen, när borde man inte göra det. Och varför.

Av Maria - 30 september 2009 09:34

ingen

ingenting

bara tystnad

och ensamhet

inte ens ett skrivet ord


kan man vara mer värdelös

kan man bli mer lämnad

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards