~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 24 augusti 2010

Av Maria - 24 augusti 2010 23:51

har mycket flashbacks ikväll.......... inatt.... whatever............... panikbakade matbröd....... blev just klart.............

är fortfarande lite sådär... trumpen.... över stallet idag....... känns som en fluga som man ligger och hör surrandet från när man ska sova.............. imorgon är det nog borta.....

jag... skulle inte leva idag om det inte vore för stallet............... visst, det finns andra saker som är livsviktiga också.... men utan stallet så hade det varit kört.........

älskar ridterapeuten också....... hon är så logisk.... pedagogisk........ för att inte tala om att vara snäll.......


nu ska jag försöka krypa ner i sängen.........

nattinatti....  om någon läser...........

Av Maria - 24 augusti 2010 19:56

Tvingade mig att äta något. Var tvunget att gå fort och bli lite disk. Minimal ansträngning. Värmde en fryst pizza. Den är i magen nu. Och jag mår bara illa. Ångest. ÅÅÅÅÅÅÅÅNGEST!!! Skulle inte ha ätit den! Jag var ju inte ens hungrig!

Har hunnit lugna ner mig lite. Men det känns fortfarande surt. Det är så emot mina principer att inte göra om det som går fel så att det blir rätt. Och i det här fallet så hade jag behövt visa P vem som bestämde. Om så bara två varv på gårdsplanen.

Är så "hungrig" på mer. MERMERMER. Häst!! Vill lära mig ALLT - helst på en gång! Vara ett med hästen och låta världen försvinna bort. Flyga fram tillsammans. Ha roligt och tycka om det båda två. Det är viktigt, att det inte bara är jag som njuter.

Och nu är det 42 timmar kvar. FYRTIOTVÅ TIMMAR KVAR!!

.......känns som 5 år.......................

Av Maria - 24 augusti 2010 17:04

Har hittat och hämtat min cykel nu. Någon idiot har antingen försökt stjäla den men upptäckt mitt oklippbara lås, eller så har någon helt enkelt roat sig med att flytta cykeljäveln till andra sidan cykelparkeringen............

Oavsett: PUCKO!!!



Ju mer jag tänker på det som hände i stallet idag, desto mer känner jag att "men herregud, skärp dig människa!"...... dels för att jag reagerar som jag gör, men också för att jag måste skärpa mig i ridningen!! Man kan fan inte alltid göra det som KÄNNS bäst, utan man måste göra det som måste göras! Och just nu haglar alla skällsord och fula ord jag kan komma på, inuti mitt huvud. Skriker åt mig att vafan jag HADE kunnat få stopp på honom!!! Bara jag BESTÄMT mig för det! JÄVLA MES JAG ÄR!!! SOFFPOTATIS ETT ÄNNU MER TRÄFFANDE ORD!!!!

Av Maria - 24 augusti 2010 16:05

Jag är så jävla sur på mig själv att jag kunde slänga ridhjälmen i golvet - men det gör jag ju såklart inte eftersom den kostar mycket och det inte hjälper att slänga en ridhjälm i backen.

Varit i stallet, var där tillsammans med en yngre kille. Han verkar vara smart, men gud vad jag känner igen mig i honom... att vara så osäker... blyg... tafatt... Pratade en hel del - för att vara jag.

Red ut på P medan ridterapeuten och killen åkte vagn med loksele och hela faderullan. Det gick bra så länge jag red först, då funkade det att trava - även om det var jääävligt konstigt att för första gången rida på en bomlös sadel... och med "m*ns-blöja"....... Kunde inte ens känna vilken längd på stiglädren som var rätt. Sen ville ridterapeuten att jag skulle rida efter dem - och det går ju lika bra som alltid; INTE ALLS. P bokstavligen VÄGRAR att vänta på mina signaler att sätta igång i trav, utan han springer efter matte. Sen ville jag hålla avståndet, eftersom de nästan tvärnitade med vagnen rätt som det var. Men det gillade INTE P. Jag övervägde att stanna med honom och "ge mig fan på" att han skulle lyssna på MIG och ingen annan - men då hade ekipaget framför försvunnit och förmodligen varit rädd att jag ramlat av eller något. Så till slut gav jag bara upp. S som drog vagnen travade på SOM FAN, och således gjorde P det också. Stigbyglarna for in mitt under fötterna och jag bestämde mig för att köra potatissäcksstuket - dvs bara hänga med. Höll mig i sadeln medan han rusade fram. Så saktade de ner med vagnen, och då var P tvungen att ta ett skutt ut åt sidan för att inte krascha, och så rusade han på och förbi. Ridterapeuten ropade att jag inte fick rida om sådär, för det gör hästarna tävlingssugna. Ropade tillbaka flera ggr att OM jag hade kunnat stanna honom så hade jag gjort det, för det förstår jag av ren logik. Men jag kunde inte göra något just då, för jag räknade ut att jag inte hade hunnit korta tyglarna medan jag släppte sadeln, och jag ville ju INTE att han skulle tvärnita heller för då hade jag gjort en luftvolt... Så jag saktade in honom istället för att skrika "ptroooo"... har lärt mig att han VERKLIGEN KAN tvärnita när man ber om halt på det viset...


Gick bättre att trava sista biten innan vi kom tillbaka, för då var det mer ett fast tempo. Men det tröstade mig föga. Sen var det bara att hoppa av och allt det. Sen kom nästa elev och skulle ha min P.


När jag klev av bussen så fick jag se att någon antingen stulit eller flyttat min cykel från busshållsplatsen, så jag måste gå och leta efter den sen. Ingen idé att göra det nu, för det står flera hundra jävla cyklar där nu innan folk far hem från jobbet.


Har tagit stesolid - igen - är så jävla besviken på mig själv. Idag har verkligen ingenting gått som det ska. Har lärt mig 2 saker; flytta inte den ena hästen om inte den andra är redo att flyttas, och det är jävligt svårt och tidsödande att sätta på loksele och köra. Det ser spännande ut att åka i vagn, MEN jag tror att jag vill ha mer kontakt med hästen. Jag behöver det. Och att åka bakefter - ja, hur stor koll har man då... Bättre att sitta på och kunna förmedla trygghet, visa med sin energi vad man vill, osv. Så jag tror att ridningen alltid kommer att vara nr 1 för mig.


......men FAN var ARG jag är på mig själv!!!!

Hur i helvete kan jag som ridit så många ggr på P - och travat - INTE lyckas att ens släppa sadelhelvetet??? Och jag kan inte skylla på sadeln, för man måste ju för fan kunna ha olika sorters sadel!! Och jag HATAR att jag tappade fokus på mig och min häst, för det enda jag egentligen tittade efter var var vagnen var så att P inte skulle tvärnita eller springa rakt in i den. HATAR att vara rädd att hästen ska göra sig illa. Mig själv tänker jag inte på, för jag känner att jag inte är riskzonen att ramla av, och skulle jag ändå göra det så jaha, bara upp igen då.


Jo, EN sak gick BRA idag - P tog bettet DIREKT. Det har han aldrig gjort förut. Men precis innan så hade han nafsat på min tröja så jag högg tag i grimman och sade några väl valda ord för att visa att det är JAG som bestämmer - genom blick och energi såklart, inte ord. Men var tog all min horsemanshipanda vägen när jag behövde den??? Jag borde ha "sagt till" P på skarpen (med min energi)!!! Lugn, men bestämd.

Hoppas, hoppas att jag får rida på torsdag så att jag får någon slags "återupprättelse".


Jag var så irriterad på mig själv att hela jag skälvde när jag skulle skriva i riddagboken. Kunde knappt hålla i pennan!

Visst, jag har haft jättekul ändå - som alltid. Och har fått sitta på hästryggen och bli "masserad" av hästens rörelser - helt underbart!! ....men ändå blir jag såhär förbannad på mig!


FAAAAN!! Och cykeln!!!!! Min ÄLSKADE CYKEL!

Visst, den har bara en växel just nu, men det SKITER JAG I!!!

Är den stulen så vet jag fan inte vad jag gör!

Har ett så kraftigt lås på så att det behövs en hydraulisk pump för att knäcka det, så därför hoppas jag att några idioter "bara" har flyttat på den.

Av Maria - 24 augusti 2010 08:42

hade svårt att somna...... vaknade vid halv sex..... gick på toa........... ibumetin+panodil hade slutat verka.................. kräktes i en kvart och förlorade nästan medvetandet....... så fort det lugnade ner sig lite så tog jag ibumetin+panodil..... kröp tillbaka till sängen och låg här och skakade.............. somnade en stund...........


är så trött...... inifrån och ut......... och idag ska jag till stallet.............. så då försvinner nästan 4 timmar........... annars är det bara tomt......... tomttomttomt.............. inget imorgon.......... ev min t på tors............. men jag får se... tror inte att hon kommer då.............

idag ska jag vara i stallet med en kille........ han är typ 10 år yngre än jag........... det är det enda jag vet om honom........... och ålder bryr jag mig inte om.......... det kvittar ju........ så det ska bli intressant att se hur det kommer att vara.......


har kopplat in tele2 nu....... porteringen skedde inatt kl 3............ så nu använder jag inte längre telias nät, så BYEBYE "telia bas"-avgiften!!!!!! nackdelen är att det kommer kosta för mig att ringa..... men den enda som ringer till mig är min mamma, och hon ringer gratis så det kvittar egentligen.........


är så trött.......... utmattad............. längtar efter all den tröst som finns i stallet............

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards