~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 15 september 2010

Av Maria - 15 september 2010 21:42

kan inte andas..................... jag dör.........................

måste träna idag........... trots knät.....................

jag står inte ut annars................... står inte ut ändå...............

imorgon ska jag följa med min t och hämta ut min medicin............ är skitnervös................ men jag har sagt att jag ska hålla mig i bakgrunden........... observera........ tror det är bäst att börja med det... så att jag inte är söndergråten efter terapin som grädde på moset..................................

 

ska lämna mitt ritblock till min t imorgon också.......... så att jag slipper ha skiten hemma över helgen............. vill inte pressa mig till att plocka fram något mer bara för att "vara duktig"............ jag ska ju helst inte skära mig...... eller göra något annat dumt...... eller dö.....................

 

..........vill bara köra rakbladet i låret........... hela vägen ner till benet............. skära upp ett stort sår...................... eller... varför inte............ göra det som kk vägrar mig..................................

 

men.... imorgon ska jag träffa min ängel............ och på em får jag 2 timmars andetag i stallet.............. hoppas bara att jag inte får ont...........

Av Maria - 15 september 2010 19:37

hann köra igång tvättmaskinerna............... sen såg jag att den nya, största maskinen inte tog något sköljmedel........ så jag körde en extra centrifugering, för då sköljer den en gång................ jag tittade och stod bara och väntade på att maskinen skulle köra runt sköljmedlet och börja centrifugera............... MEN..... då kommer det upp ett felmeddelande................... kan säga att jag i alla fall blev lättad när låset gick upp så att jag kunde öppna och ta ut den dyngsura tvätten............................ fick vänta på den mindre och långsammare maskinen blev klar.......... det är en gammal maskin.... men bra...........

så jävla typiskt............. extraarbete och skit..... IDAG......... hade bäddat rent och bytit alla jävla handdukar, så jag hade TVÅ fulla tvättkorgar..............

har i alla fall mailat vaktmästaren........ hoppas att de ser det imorgon..............


min t mailade mig på em......... skrev att hon inte kan hjälpa mig för att hon inte var där........... fattar ingenting.............. och så är hon så jävla "neutral" och kan inte säga eller skriva att vården ens brutit mot lagen.......... för det är ju hennes "kollegor" på sätt och vis............... och det gör mig SÅ JÄVLA ledsen.......... istället skriver hon att det är svårt när "människor i olika maktpositioner inte gör det som du tycker är bra".............. det handlar fan inte om det!!! det handlar om MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER!!!!!!! LAGAR OCH REGLER!!!!


men skit samma........ vem bryr sig........... vet att hon har det tungt nu också......... hennes pappa begravs på fredag.................. och hon är ju inte mer än människa................



* varning, flashbacks, övergrepp *



............har flashar idag också.................. rummet med brunbeige heltäckningsmatta................... den är kort.... vass och "noppig"............... jag är lite äldre nu......... jämfört med flashen jag skrev om innan.......... och.... han är ju också äldre.......................

jag säger inte ett ord................. inte sängen den här gången............ utan golvet........... golvet med heltäckningsmatta.............. han gör som alltid..... drar av mina kläder på underkroppen............ men....... så trycker han ner mig mot golvet............ jag förstår ingenting................ står på alla fyra.......... huvudet är vänt åt fönstret........... jag ser honom inte............ men... jag känner honom................... smärta.......... svider...... och molande värk i magen............... han håller på.... så att jag far fram och tillbaka på den där jävla äckliga heltäckningsmattan.............. jag säger ingenting.......... inte ett ord.............. jag drar på mig kläderna sittandes på golvet........ han står upp............... och jag inser hur jävla lång och stark han är................ och när han gått så drar jag upp byxbenen och tittar på mina knän................ de har "brännmärken" efter att ha åkt fram och tillbaka på heltäckningsmattan........................


      

Av Maria - 15 september 2010 12:10

det här är så jävla sjukt så jag tar snart livet av mig!!!!!!

patientnämnden klarar fan inte ens av att skilja på diskriminering och patienters lagliga rätt!!!!! de vägrar ta i ärendet innan DO är klara - VARFÖR???? DET HAR FÖR I HELVETE INTE NÅGOT MED ATT GÖRA VG LAGBROTTEN!!!!!!!!!!!




MAILKONVERSATIONEN MED CP-NÄMNDEN:


__________________________________________________________


Hej,
NEJ, jag har INTE erbjudits en andra bedömning på annan klinik utan det är ett missförstånd - jag har själv tagit kontakt med andra kliniker, vilket Socialstyrelsen klart och tydligt meddelat mig att man inte ska behöva göra själv. Utan då ska Kvinnokliniken ordna med ALLT. Och om så skall ske så ska det inte ta mer än 90 dagar, eftersom jag har remiss. Verksamhetschefen på KK inbillar sig att jag fått erbjudande om second opinion, men det har jag INTE. Det jag syftar på med 90 dagar är vårdgarantin, och den gäller så fort man har en remiss till en specialistklinik - enligt Socialstyrelsen i alla fall. Har särskilt frågat om det, så därför vet jag det.
 
Ni finns för att hjälpa oss patienter när vi blir fel bemötta eller behandlade i vården, men tydligen tänker ni strunta i att kvinnokliniken begått lagbrott!
Jag fick inte begära manlig eller kvinnlig läkare och de har inte klarar av att hålla vårdgarantin.
Skickar med förtydligandet från Socialstyrelsen nedan så kan du se själv. För tydligen är det meningen att man SKA anliga en advokat för att få den vård man egentligen har lagdstadgad rätt till!

 
 
Hej Maria!

För att förtydliga Socialstyrelsens föregående beslut så anser vi inte att det är patientens ansvar, att på egen hand, söka vård på annan ort. Syftet med vårdgarantin är att om remiss utfärdats till kvinnokliniken, och de inte kan erbjuda dig vård inom garantins tidsgränser, så ska du erbjudas vård hos annan vårdgivare inom/ utom ditt landsting.

 

Eftersom Socialstyrelsen inte utövar tillsyn över vårdgarantiregeln råder vi dig att kontakta Patientnämnden i Västerbotten för att få hjälp med att föra ditt ärende vidare till verksamhetschefen vid kvinnokliniken, Norrlands universitetssjukhus samt för att få dina eventuella kvarstående frågor som rör vårdgarantiregeln besvarade.

 

Med vänlig hälsning 

___________________________________________

*namn*

Inspektör

 

Socialstyrelsen

 

 

 

 
Det är alltid samma sak när man kontaktar er, och det säger alla jag känner som haft något med er att göra; ni gör INGENTING för patienterna.

Jag vet inte varför jag försökte en gång till, för jag visste redan på förhand att ni inte skulle hjälpa mig. Du kan säga vad du vill om att remiss har gått iväg och att ett remissvar är på väg - det spelar ingen roll, för fortfarande har jag inte fått träffa en läkare på ett halvår! Och kvinnokliniken har butit ALL KOMMUNIKATION med mig - och remitterande läkare! Jag har svart på vitt där det står tex att jag kan ringa för att få reda på hur min remiss prioriterats och att väntetiden är 1-3 mån. Men sedan när man ringer så svarar de med att det endast är remitterande läkare som får någon information! MEN - inte ens remitterande läkare har fått kontakt med NÅGON! På ett HALVÅR! Och ni GÖR INGENTING!

 

Min åsikt om er är verkligen inte förändrad. Människor kan DÖ av sina somatiska sjukdomar när de inte ens får träffa en läkare, men tydligen anser ni att det är helt ok.

Sjukt.

 

Om ni inte tänker vidta de åtgärder som ni borde, så behöver du inte höra av dig mer. Det sista jag behöver är att få höra mer skit och bortförklaringar så att ni slipper göra ert arbete.

 

/Maria

 

____________________________________________________________

Svar från kärringjäveln:


Hej
Du skriver mycket vad jag menar - men den tolkningen måste jag få komplettera/tillrättalägga. Patientnämnden påtalar visst brister -  därför väntar vi på att få en helhetsbild efter DO-svaret  för att dels se om man diskriminerat dig, efter det kanske det finns kvarstående frågeställningar. Vet inte men visst har du erbjudits en andra  bedömning i Lycksele eller Skellefteå. Tidsaspekten 90 dagar för second opinion finns inte i lagen - se det utdrag jag gjort av lagtexten. Jag kommer att begära ett yttrande från Socialstyrelsen om de har annan information.

HSL SFS 1982:763
3 a § När det finns flera behandlingsalternativ som står i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet ska landstinget ge patienten möjlighet att välja det alternativ som han eller hon föredrar. Landstinget ska ge patienten den valda behandlingen om det med hänsyn till den aktuella sjukdomen eller skadan och till kostnaderna för behandlingen framstår som befogat.
   
Landstinget ska ge en patient med livshotande eller särskilt allvarlig sjukdom eller skada möjlighet att inom eller utom det egna landstinget få en förnyad medicinsk bedömning, om det medicinska ställningstagandet kan innebära särskilda risker för patienten eller har stor betydelse för dennes framtida livskvalitet. Patienten ska erbjudas den behandling den förnyade bedömningen kan ge anledning till. Lag (2010:243).

------------------------------------------------
*kärringjäveln*

Patientnämnden

___________________________________________________________

Mailsvar från mig:


Hej,
Så du menar att Patientnämnden inte ens kan påtala bristerna och lagbrotten för kliniken...??
Jag har meddelat tidigare och min läkare har skrivit i remissen att jag begär en kvinnlig läkare och det har man faktiskt rätt till!
Och man har även rätt till en "second opinion" enligt lag, och detta skall ske inom 90 dagar när man har remiss till specialist - precis som Socialstyrelsen skriver.
Menar du på allvar att jag inte har rätt till det som alla andra enligt Sveriges rikes lagar???
Jag har aldrig begärt att ni ska bry er om anmälan till varken DO eller Socialstyrelsen - jag har bett er om att jag ska få mina rättigheter som är fastställda enligt lag!
Vad ska jag göra??? Människor kan DÖ för att de inte får den vård de har laglig rätt till! Är det meningen att man ska behöva en advokat som ser till att lagen följs???

/Maria

___________________________________________________________________


Första mailet från cpkärringen:



Hej

Ursäkta dröjsmålet med återkoppling av din anmälan. Patientnämnden har ingen befogenhet eller kunskap att ompröva medicinska beslut. däremot ska nämnden se till att svar på remisser gått till remissutfärdaren, efter kontroll med kliniken kan konstateras att detta  skett . Vad avser din anmälan om  diskriminering får vi avvakta  ev åtgärder till dess beslutet  från DO har kommit för att se om det finns något mer att göra

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards