~ Quo Vadis ~

Alla inlägg den 1 april 2011

Av Maria - 1 april 2011 22:36

Min fd kursare som jag släpade genom 2½ års civilingenjörsstudier har hört av sig ikväll. Hon smsade. Kändes lite trevligt först. Hon kanske ville fara på stan imorgon, bara hon och jag typ - en tjejdag för en gångs skull. Men som vanligt är det bara "nyheter". "X har fått jobb i X och vi ska flytta dit!"... "Vi kom på att vi skulle förlova oss!"......... och så det som kom nu "Vi har köpt hus och flyttar i juni!".

Alltså, jag missunnar dem ingenting. Absolut ingenting. MEN - det vore ju trevligt om hon  kunde höra av sig någon gång mitt emellan alla dessa stora nyheter. Gå ensamma på stan och kolla på skor. Gå på bio. Åka skridskor eller skidor. Vad fan som helst. Ett enkelt "Jag tänker på dig" skulle betyda SÅ JÄVLA MYCKET. Men istället får jag erbjudande om att vara hennes svans och packåsna när hon ska på stan, och hennes pojkvän/sambo/fästman/whatever MÅSTE följa med och "skydda henne". Så har det varit ända sedan jag berättade min hemlighet för henne. Så jag frågar mig - skydda henne från VAD???? MIG??? Bara för att hon - och han - vet mer om mig nu så innebär ju inte det att JAG är förändrad! Jag är fortfarande JAG!!!!! Han står och glor på mig som om han överväger huruvida jag är som Anna Lindhs mördare eller ej, och vad han behöver göra för att övermanna mig. Och det gör mig SÅ JÄVLA LEDSEN. Och rädd.


Ångrar att jag berättade något. För då hade jag kanske sluppit att bli bemött såhär. Har inga som helst problem att spela teater, för det är jag så van vid. Jag försökte bara få henne närmre mig genom att berätta, eftersom jag redan känner henne utan och innan. Hon har alltid kommit till mig när det varit något. Som när hon var på vippen att bli våldtagen. Hon kom till mig kl 4 på morgonen och var helt förstörd. Och jag tog hand om henne. Satt hos henne, pratade med henne, lyssnade, gav råd........ Det var jag som tog hand om henne, tog reda på info, skötte hennes labbar, osv, när hon trodde att kondomen spruckit och var rädd att hon skulle bli gravid...... och dum som jag är så hoppas jag VARJE GÅNG att en dag få NÅGOT tillbaka. Jag vill inte hoppas, men jag törstar efter det sååååååååå mycket att jag inte kan låta bli.


Nu ska jag ge ninisarna sin nattmorot och släcka ner och dö tills imorgon. Tappade bort min stilnoct imorse och har fortfarande inte hittat den. Har ju fler, men då måste jag hålla på och gå igenom mina "förråd". Retsamt.

Av Maria - 1 april 2011 20:11

Motsatsen till nyheter måste väl vara gammheter.... eller..? Gammbilen, gammspexare, osv.

(Har just råkat döda min ena lilltå genom att slå i den så det känns som att nageln har åkt in och försvunnit, så jag är lite extra "pissed off" så att säga...)

Har upptäckt en gammal nyhet - en gammhet - att en av mina trogna läsare tydligen har slutat läsa min blogg. Trodde att mognadsgraden var liiite högre, men tydligen inte. Men, men - har man egna åsikter och står för dem och försöker förklara, men personen i fråga inte är intresserad av att veta (utan av bara helt andra "saker" antar jag.....), så känner jag bara rent spontant: "slipp då!!!".


Trots att allt känns som att det går åt helvete så har jag ändå kvar det lilla jävlaranamma jag fått under den sista tiden. Tror att början på min "pånyttfödelse" påverkar inte bara mig, utan även de omkring mig. Jag har ju vetat rent logiskt att det är så, men har aldrig känt det. Idag på bussen när vi inväntade avgångstiden så kom chauffören och pratade med vi få passagerare som satt där! Han hade gått förbi mig och till de som jag antar han ansåg "såg vuxna ut"...... Men när de bara svarade honom kort så vände jag mig om och pratade med honom. Det var riktigt trevligt!

Ja, jag vet - JAG pratade! Men det är sällskapet med hästarna, och så att det är "spontant" och inte som att alla sitter och väntar på att jag ska säga något för att det är min tur. Typ...


Nu ska jag se reprisen av Arga snickaren och sedan Criminal minds. I alla fall - nu vet jag att jag inte behöver känna på om jag slutar läsa bloggarna. Så som man behandlar andra blir man behandlad själv. Så brukar jag tänka när andra är "elaka" mot mig, för jag antar att jag gjort något fel då. Men nu med terapins hjälp - och med hästarna - så kan jag känna att... jag kan inte rädda världen!!! Jag måste rädda mig själv först, och sen får jag se hur långt resten räcker. Och ärligt talat; jag börjar komma upp i så pass hög ålder att jag är less på barnleksfasonerna. De som vill leka, är uppmärksamhetskåta och spela apa kan göra det, jag dömmer ingen. Men för det så tänker inte JAG vara delaktig. Jag vet ju att vissa aldrig växer upp. Och oavsett det, så blir det ju bara svårare om man vägrar inse att man har problem och kanske behöver hjälpinsatser för att få det liv man vill ha.

Alltså, jag är ingen psykiater eller själavårdare. Så jag lägger ner med det där nu med just den här personen i fråga. Med gott samvete! Faktiskt. Jag har gjort det jag kan. Stöttat så mycket jag orkat, kontaktat vården å personens vägnar för jag vill inte att en människa ev tar sitt liv och så ska jag leva med att jag inte gjorde något åt det. Många tror att de är så "anonyma", men av egen erfarenhet och en "stalker" så har jag lärt mig att minsta detaljer kan avslöja mer än man tror. Hokus pokus så sitter man där med fullständigt namn, adress, personnummer... och så ett tag senare snubblar man över tex personens mamma och annan familj. Tar ca 10 min.

Jag har i alla fall gjort min "insats" nu, och tänker inte "ge" mer när jag inte "får" något. Så nu kan jag - äntligen - dra ett streck över alltihop. Ta ett steg framåt, lämna det här bakom mig och gå vidare med högburet huvud!   


Nu ska jag slänga resterna av min hetsätning och ta mina jävla laxtab. Mindre än 14 dagar kvar till ÄS nu...! Nervös, livrädd, skamsen, ledsen... men jag hoppas.   


Ha en så fin och mysig kväll som bara går! Jag unnar er självklart att ha det BÄST - det råder inget tvivel om!! Önskar att jag själv hade det bättre, men det måste ju finnas någon som upprätthåller balansen i universum!!

  

.

Av Maria - 1 april 2011 18:20

satans jävla helvete

jag dör

Av Maria - 1 april 2011 08:55

Somnade sent. Sover, vaknar, sover, vaknar....... Vaknar "sista gången" före kl 7. Inatt blir det dubbel dos proppis. Måste få sova en hel natt innan jag blir vansinnig. Fryser, är för varmt, för LJUST pga den KRITVITA snön och det förbannade jävla dagsljuset som borde heta DYGNSLJUSET (och ja, jag vet att det bara är april än). Mosar min blåa tumme, ligger inte bekvämt, täcket är antingen för långt uppdraget över huvudet eller så täcker det inte armarna. Bollarna åker ner och påslakanet blir tomt längst upp. Kan inte ligg-ligga ner för då får jag flashbacks. Torr i munnen som ett sandpapper. "Va, är klockan 10???" - nej, det är UTETEMPERATUREN! Klockslaget står UNDER den. "Måste komma ihåg att....", "Måste komma ihåg att jag ska skriva upp det där så att jag inte glömmer det". Har Astrid och Tilda märkt att jag har vaknat - bäst att göra lite "sömnljud" så att de inte tror att det är frukostdags. Kommer jag att bli så pass frisk att jag kan uppfylla mina drömmar. Hur ska flytten gå. Kuddarna är knöliga. Fel kudde är överst, det ska vara den med det mjukaste och mest slitna örngottet. Undrar om mina vänner sover. Håret ihoptrasslat och begraver ansiktet som en tunn mogwai som förvandlats till en ondskefull gremlin. Behöver jag fortsätta.......?


Och så är det den såååååå roliga dagen första april idag..... Det kan vara ganska kul - men inte när varenda jävla sida kör med skämt som dessutom är dåliga.


Lägg in mig och söv ner mig så att jag slipper allt. Jag orkar inte.

Två veckor kvar till ÄS. Orkar inte.

Presentation


Jag ansvarar INTE för hur det jag skriver påverkar någon. Är du underårig eller känslig så kan det finnas stötande texter och bilder på min blogg, eftersom jag skriver om mitt liv som överlevare av sexuella övergrepp.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Fråga mig

11 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards